Pútnici piaty raz uvidia bilboardy potratov porovnávaných ku genocídam

06.07.2012 Levoča

Levoča 6. júla (TASR) - Centrum pre bioetickú reformu (CBR) už piaty rok bude s bilboardami potratov apelovať na účastníkov Levočskej púte, ktorá sa koná tento víkend (7. a 8. júla). Dôvodom je, aby poukázali na odmietnutie potratu ako i 55 rokov platného potratového zákona z čias komunizmu.
„Je to najmasovejšie podujatie na Slovensku a teda aj príležitosť vzdelávať veriacich o potrebe zákazu umelého potratu, ktorým sa zbavuje naša spoločnosť bezbranných detí akoby boli ľuďmi druhej kategórie bez právnej ochrany. To je presne definícia genocídy, preto bilboardy porovnávajú potrat k známym genocídam,“ vysvetľuje ciele riaditeľka CBR Jana Ray-Tutková. Výstava bude umiestnená na ceste, kadiaľ prechádza 99% pútnikov, tak peších ako i motorizovaných.
„Okoloidúci dostanú každý rok nové letáky,“ dodáva Ray-Tutková. CBK je sekulárna organizácia, ktorá sa usiluje o zmenu verejnej mienky o umelom potrate ako i zmenu legislatívy. Už piate leto organizuje výstavy na hudobných festivaloch každý víkend po celom Slovensku. Počas školského roka sa kampaň zameriava na mladú generáciu na stredných a vysokých školách.
 

Vyberte región